Spelartrupp 2008

Referat: IFK Arboga 2 - Köping HC
Köping vann rättvist (U13 serien)
2020-01-23 14:13
Arboga som kom med en kanonmatch i benen  efter storsegern mot VIK skulle nu möta Köping på hemmaplan. Och det var Arboga som tod ledningen i matchen efter knappa 5 minuters spel av Zack Richard på en fin styrning som lirkade sig in under benskydden på Köpings målvakt Neo Sallanto.
Det var en period som var jämn och Arboga spelade bra och enkelt och lät inte Köping komma till några farligare  avslut. Första perioden slutar 1-0 och skotten på mål 6-3.
3.15 in i andra perioden som kom kvitteringen efter slarv i IFKs försvarsspel och Malte Bergqvist kunde ta pucken och kom med hög fart från kanten och kunde snyggt finta ner Sixten i Arboga målet.  Men Arboga skulle åter ta ledningen. Denna gång så är det Edwin Kvist som skickar iväg ett dragskott som letar sig in i nätmaskorna. Ett skott som Neo kanske skulle ha tagit och var nog inte allt för nöjd med den insatsen. Kvitteringen lät inte dröja på sig, utan mindre än minuten efter så var det 2-2 åter igen efter lite slarv från Arbogas sida. Men nu hade Köping steppat upp en nivå. Köping åkte mer skridskor och såg till att tackla mer än nödvändigt. En hel del armbågar som inte var så fina och några till 2 minutare i utvsningsbåset hade inte varit helt orättvist. Köping hinner göra 2-3 innan periodvilan och vinner andra perioden med 1-3, skotten på mål 6-10. I den tredje periden så började jakten på en kvittering men istället så kom 2-4 målet och ytterligare 2 mål inom loppet av 5 min. Köpings matchvinnare denna match var Malte Bergqvist och Gustav Riihimäki med sina 3 fullträffar var. Sista perioden vinner köping med 0-3 och skotten hela 1-13.
Summering av matchen:
Köping åkte mer skridskor och var mycket tuffare i närkamperna, ibland lite väl för tuffa och domaren skulle kunnat plocka några utvisningar till. Arboga kom inte upp i någon normal nivå de sista två perioderna, utan det var mest slarv och större delen av laget så inte ut att vara speciellt spelsugna. Troligen skolan som tröttat ut många :) så vi får skylla på det.