Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Arboga IK
Ishockey
Spelartrupp 2008
Bli medlem i IFK Arbogas Ishockeyklubb
BLI MEDLEM
Välkommen till IFK Arboga Team-08
Referat: Köping - IFK Arbogas Ishockeyklubb
vinst i träningsmatchen mot Köping
2020-03-19 13:09
Seriespelet är slut men tur är så finns det lag som fortfarande vill spela och denna gång var vi inbjudna till Köping för en träningsmatch. Köping som är ett av de två lagen som lyckats vinna mot oss denna säsong (-08 lagen). Vi åkte iväg med ett bra lag och för bra för att Köping skulle ha någon större chans. Det var spel mot ett mål större delen av matchen och Köpings duktiga målvakt fick en hel del att pyssla med. Köping hade som närmast mål ett skott i ribban. Det blev en skön vinst med 6-0 som med lite tur kunnat vara det dubbla.
Referat: IFK Arboga IK - Sala HK
Vinst trots dålig insats
2020-02-15 16:12

Det var ett sömnigt och omotiverat Arboga som gästande laget Sala ställdes mot. Dåligt spel och många trötta ben släppt in Sala i matchen som även tog ledningen med 0-1. Sala var det lag som försökte spela pucken och matchen hade förmodligen varit betydligt jämnare på resultattavlan om gästerna hade haft lite mer flyt med sitt målvaktsspel. Nu blev det några enkla mål och det är det som avgör dagens match. Vinst och 3 poäng, men tränarstaben hade önskat betydligt mer från spelarna.


Slutresultatet blev tillslut 9-6Referat: Kumla HC Black Bulls - IFK Arboga 2
Vinst borta mot Kumla HC (u13 serien)
2020-02-09 12:21
Med många sjukdomar i laget så fick vi till dagens match låna in bland annat några -06or. Efter att ha varit i underläge så lyckades vi sedan vända matchen och med en 3-6 ledning efter 2 snabba mål i början av tredje perioden var det mer eller mindre klart. Kumla fick in ett reducerings mål med dryga 5 min kvar men kom inte närmare än så. Vi tackar ödmjukast till dem som ställde upp och kompletterade laget. 
Referat: Köping HC - IFK Arboga IK
Uddamålsseger efter diskutabelt domslut
2020-02-08 14:44
Det var ju i slutet av matchen som Köpings reducering kom och det skulle bli ett domslut som diskuterades efter matchen. Efter videogranskning nu efter matchen, så kan man se att Sixten räddar med plocken och pucken går i stolpen och sedan studsar ut och hamnar någonstans under honom. Om pucken av någon anledning sedan går över mållinjen med en Sixten som ligger ovanpå, är helt omöjligt att se för både domare och publik. Efter en liten diskussion av domarna så väljer dom att döma mål. Är man inte 100% säker att pucken är över mållinjen så ska det inte vara mål. Men bortsett från den situationen så var det ingen match som går till historieböckerna. Mycket slarv och missade målchanser gör att denna match blev jämnare än nödvändigt. Många såg trötta ut och Sixten räddar laget i slutet med några jätte räddningar.  Lyckligtvis så blir det seger trots en något sämre insats och det blev lite onödigt spännande i slutet tack vare det omtalade domslutet. Länk till matchvideo https://solidsport.com/ifkarbogahockey/watch/kop-arb-u12

Slutresultat 4-5
3 nya poäng mot Örebro (U13 serien)
2020-02-05 19:45
Sjukstuga i laget innebar lån från -07 laget inför matchen mot Örebro.
Första perioden slutade 0-0 och det var Arboga som var det bättre laget. Chans efter chans men pucken ville inte in i nätmaskorna tack vare Örebros bästa spelare för kvällen, målvakten Mio Ullbrandt Lundin.
Ett par mål för Arboga hade varit rättvist. 5:04 in i andra perioden så kom första målet i matchen och det var Örebros snabba Leo Lehto som kom helt fri mot Sixten och gjorde inga misstag. Efter målet så fortsatte Arboga att ha rada upp chanser men pucken skulle inte in. Skotten i andra perioden slutade 11-4. Tredje perioden startade och det skulle endast ta 44 sekunder och det var kvitterat. Noel åker över blå, gör en snabb vändning, håller i pucken och skickar över en lång passning till Casper som klipper till direkt och äntligen fick hål på Mio. 10:46 så gör Arboga 2-1 genom ett av lånen, William Engberg som efter pass av Noel klipper till ett stenhårt skott. Med dryga 1½ min kvar av matchen så åker Zack ut 2 min får knätackling och jakten på kvitteringen började för Örebro. Örebro plockar målvakten och chansar på att spela 6 mot 4 och chanserna kommer med Arboga försvaret lyckas rensa och när sedan pucken kommer lös så stormar Lucas Sarebro fram och kan skicka in det avgörande målet med bara 4 sekunder kvar av matchen.  Skotten i sista perioden slutade 8-5.

Resultat 3-1
Totalt skott i matchen 26-13.
Summering: Örebro har sin målvakt att tacka för att det inte blev flera mål. Örebro har några duktiga spelare men dessa tilläts inte att få några större ytor att jobba på utan hade hela tiden en blå i hälarna. 
En väl genomförd match av Arboga. 
Referat: IFK Arboga IK - Fagersta AIK
Komfortabel vinst mot Fagersta
2020-02-02 19:19
Fagersta gästade under lördagen och det blev en vinst med 5-0. Det finns inte så mycket att säga om den matchen mer än att vi var bättre än Fagersta och det var en rättvis vinst. Fagersta ställde upp med en hel del 07or men det räckte ändå inte för att kunna rubba oss. Fagersta fick ett mål men detta blev som tur bortdömt pgr av offside och både Frank och Sixten fick hålla nollan. 
Referat: IFK Arboga 2 - Surahammars IF
Storstryk mot Surahammar (u13 serien)
2020-01-26 20:17
Det blev ingen rolig match för grabbarna som förlorade med hela 1-10 mot ett starkt Surahammar. Matchen i sig var jämnare än vad resultatet visar. Mycket slarv och inget flyt gav Sura flera gratis chanser gång på gång. Suras stora stjärna Wiggo Rauch kan man inte låta få för mycket utrymme men tyvärr är det så som det blev idag då han noterades för hela 6 mål, och var den stora seger organisatören. Första perioden slutar 0-2 där 0-1 kom i matchen första PP då Arboga spelade med en man för mycket på planen. Skotten vann Sura med 7-14.  3.43 in på andra perioden så kommer 0-3 målet men det var fortfarande match. Men när 0-4, 0-5 och 0-6 kommer inom loppet av några minuter så dog matchen. Som vi har sett i så många andra matcher så missas det i passningar, markeringar, det tas fel beslut med mera. Lite tråkigt att det rinner iväg så fort. Dock skulle det komma ett tröstmål och ett fint sådant. Klapp klapp spel och Hugo Rosenstam kunde skicka in pucken i öppet mål efter ett fint förarbete. Andra perioden slutar hela 1-4 och skotten på mål blev 4-20. Sista perioden blev inte heller någon period som går till historien som en av de roligaste. Wiggo Rauch fortsätter sin uppvisning och gör samtliga 4 mål för Sura och 0-4 slutar även den tredje perioden. Skotten 6-18. Summeringen av matchen är att Sura är stora och starka. Vi är precis lika bra på skridskor men det krävs att hela laget kämpar och har lite mera flyt i spelet för att ens kunna rubba Sura. Sura gör mål på allt för många misstag, offensiva som defensiva. Att sedan ha en målkung med som Rauch gör ju inte saken sämre. 

Slutresultat 1-10
Skott 17-52
Referat: IFK Arboga 2 - Köping HC
Köping vann rättvist (U13 serien)
2020-01-23 14:13
Arboga som kom med en kanonmatch i benen  efter storsegern mot VIK skulle nu möta Köping på hemmaplan. Och det var Arboga som tod ledningen i matchen efter knappa 5 minuters spel av Zack Richard på en fin styrning som lirkade sig in under benskydden på Köpings målvakt Neo Sallanto.
Det var en period som var jämn och Arboga spelade bra och enkelt och lät inte Köping komma till några farligare  avslut. Första perioden slutar 1-0 och skotten på mål 6-3. 
3.15 in i andra perioden som kom kvitteringen efter slarv i IFKs försvarsspel och Malte Bergqvist kunde ta pucken och kom med hög fart från kanten och kunde snyggt finta ner Sixten i Arboga målet.  Men Arboga skulle åter ta ledningen. Denna gång så är det Edwin Kvist som skickar iväg ett dragskott som letar sig in i nätmaskorna. Ett skott som Neo kanske skulle ha tagit och var nog inte allt för nöjd med den insatsen. Kvitteringen lät inte dröja på sig, utan mindre än minuten efter så var det 2-2 åter igen efter lite slarv från Arbogas sida. Men nu hade Köping steppat upp en nivå. Köping åkte mer skridskor och såg till att tackla mer än nödvändigt. En hel del armbågar som inte var så fina och några till 2 minutare i utvsningsbåset hade inte varit helt orättvist. Köping hinner göra 2-3 innan periodvilan och vinner andra perioden med 1-3, skotten på mål 6-10. I den tredje periden så började jakten på en kvittering men istället så kom 2-4 målet och ytterligare 2 mål inom loppet av 5 min. Köpings matchvinnare denna match var Malte Bergqvist och Gustav Riihimäki med sina 3 fullträffar var. Sista perioden vinner köping med 0-3 och skotten hela 1-13.  
Summering av matchen:
Köping åkte mer skridskor och var mycket tuffare i närkamperna, ibland lite väl för tuffa och domaren skulle kunnat plocka några utvisningar till. Arboga kom inte upp i någon normal nivå de sista två perioderna, utan det var mest slarv och större delen av laget så inte ut att vara speciellt spelsugna. Troligen skolan som tröttat ut många :) så vi får skylla på det.
Referat: Västerås IK Ungdom 2 - IFK Arboga 2
VIK blev helt överkörda (u13 serien)
2020-01-20 13:23
Från att ha konkat runt bland alla Västeråshallar med 3 väggar så blev vi äntligen insläppta i den stora fina ABB Arenan där VIKs representationslag spelar sina matcher. Liten besvikelse var att inte jumbotronen var igång men det kunde vi leva med :).. Västerås IK 2 var dagens motstånd och hade inför matchen en 4e plats i tabellen. Så för att rubba detta lag krävdes full fart från början. 
Och det var en helhög spelsugna Arboga killar som hade fått stå över lördagens hemmamatch mot Örebro. Med 2 femmor + 2 så var ju frågan hur länge orken skulle hänga i sig. I många matcher har laget varit med fram till halva matchen innan raset kommit. Men efter bara några minuters spel så kändes detta som det kunde bli en rolig match. Västerås fick knappt låna pucken och mycket av spelet var nere i Västerås zon och efter 10.17 kom utdelningen när Zack skickade in sitt och lagets första mål för matchen. dryga 4 minuter senare var Zack framme igen och kunde skicka in 0-2. 0-2 blev även resultatet första perioden där skotten slutade 6-8.  Andra perioden startade i samma anda och  0-3 lät inte vänta på sig då Colin skickade in 0-3 pucken knappa 5 minuters spel. Men sen hände något som vi har varit lite vana att se. Med övertag i spelet så kommer även allt slarv. Sixten i Arboga målet som knappt haft nått att göra fick helt plöstligt det hett. Reducering 2 gånger om och trygga 0-3 blev det 2-3 strax innan periodpausen. Skulle det psykologiska målet i slutminuten väcka VIK till liv och komma som ett ut ett nytt lag var ju frågan som diskuteras. Arboga började se något slitna och trötta ut. Men det var Arboga som kom ut som ett nytt lag och ny energi. Arboga fortsatte och pressa mot VIK målet och hade inte VIK målvakten Pontus Malmenby storspelat så hade siffrorna kunnat varit större. Vilmer gör 2-4 bara efter en minut in på tredje och när Noel gör 2-5 ett par minuter senare så var segern nära. Men vi vet som sagt hur det har varit i andra matcher så att ta ut segen i förskott var ingen idé. Men efter 6:24 så kom spiken i kistan, när Vilmer Sandström gör sitt andra mål för dagen. Billy fick sedan avsluta målskyttet denna match med sitt 2-7 mål. Sista perioden ägs av Arboga och VIK har bara 3!! skott på målet. Lite tråkigt för våran rastlösa målvakt Sixten som stora delar av perioden kunde ägna sig åt stretchövningar.
Summering:
Detta var nog den bästa matchen för året av Arboga killarna. En sjysst match från båda lagen som noterades med 4 utvisningar. VIK har precis som oss en stor trupp när variationen kan skilja mycket från match till match. Idag var det en sån där dag där det mesta stämde och det är bara hatten av för en grym insats. Extra kul var det att få bli insläppta in i befintligt årtioende där det både kunde bjudas på speakerröst och lite pausmusik i den stora mysiga ABB hallen. Tack för det VIK!

Slutresultat 2-7
Skott: 14-24
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IFK Arboga IK, 27/06 08:34 
IFK Arboga IK, 24/06 19:00 
IFK Arboga IK, 18/06 18:37 
IFK Arboga IK, 16/06 11:10 
IFK Arboga IK, 12/06 08:56 
IFK Arboga IK, 04/06 17:40 
 
SPONSORER