Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Arboga IK
Ishockey
Spelartrupp 2008
Välkommen till IFK Arboga Team-08
Referat: IFK Arboga 2 - Köping HC
Köping vann rättvist (U13 serien)
2020-01-23 14:13
Arboga som kom med en kanonmatch i benen  efter storsegern mot VIK skulle nu möta Köping på hemmaplan. Och det var Arboga som tod ledningen i matchen efter knappa 5 minuters spel av Zack Richard på en fin styrning som lirkade sig in under benskydden på Köpings målvakt Neo Sallanto.
Det var en period som var jämn och Arboga spelade bra och enkelt och lät inte Köping komma till några farligare  avslut. Första perioden slutar 1-0 och skotten på mål 6-3. 
3.15 in i andra perioden som kom kvitteringen efter slarv i IFKs försvarsspel och Malte Bergqvist kunde ta pucken och kom med hög fart från kanten och kunde snyggt finta ner Sixten i Arboga målet.  Men Arboga skulle åter ta ledningen. Denna gång så är det Edwin Kvist som skickar iväg ett dragskott som letar sig in i nätmaskorna. Ett skott som Neo kanske skulle ha tagit och var nog inte allt för nöjd med den insatsen. Kvitteringen lät inte dröja på sig, utan mindre än minuten efter så var det 2-2 åter igen efter lite slarv från Arbogas sida. Men nu hade Köping steppat upp en nivå. Köping åkte mer skridskor och såg till att tackla mer än nödvändigt. En hel del armbågar som inte var så fina och några till 2 minutare i utvsningsbåset hade inte varit helt orättvist. Köping hinner göra 2-3 innan periodvilan och vinner andra perioden med 1-3, skotten på mål 6-10. I den tredje periden så började jakten på en kvittering men istället så kom 2-4 målet och ytterligare 2 mål inom loppet av 5 min. Köpings matchvinnare denna match var Malte Bergqvist och Gustav Riihimäki med sina 3 fullträffar var. Sista perioden vinner köping med 0-3 och skotten hela 1-13.  
Summering av matchen:
Köping åkte mer skridskor och var mycket tuffare i närkamperna, ibland lite väl för tuffa och domaren skulle kunnat plocka några utvisningar till. Arboga kom inte upp i någon normal nivå de sista två perioderna, utan det var mest slarv och större delen av laget så inte ut att vara speciellt spelsugna. Troligen skolan som tröttat ut många :) så vi får skylla på det.
Referat: Västerås IK Ungdom 2 - IFK Arboga 2
VIK blev helt överkörda (u13 serien)
2020-01-20 13:23
Från att ha konkat runt bland alla Västeråshallar med 3 väggar så blev vi äntligen insläppta i den stora fina ABB Arenan där VIKs representationslag spelar sina matcher. Liten besvikelse var att inte jumbotronen var igång men det kunde vi leva med :).. Västerås IK 2 var dagens motstånd och hade inför matchen en 4e plats i tabellen. Så för att rubba detta lag krävdes full fart från början. 
Och det var en helhög spelsugna Arboga killar som hade fått stå över lördagens hemmamatch mot Örebro. Med 2 femmor + 2 så var ju frågan hur länge orken skulle hänga i sig. I många matcher har laget varit med fram till halva matchen innan raset kommit. Men efter bara några minuters spel så kändes detta som det kunde bli en rolig match. Västerås fick knappt låna pucken och mycket av spelet var nere i Västerås zon och efter 10.17 kom utdelningen när Zack skickade in sitt och lagets första mål för matchen. dryga 4 minuter senare var Zack framme igen och kunde skicka in 0-2. 0-2 blev även resultatet första perioden där skotten slutade 6-8.  Andra perioden startade i samma anda och  0-3 lät inte vänta på sig då Colin skickade in 0-3 pucken knappa 5 minuters spel. Men sen hände något som vi har varit lite vana att se. Med övertag i spelet så kommer även allt slarv. Sixten i Arboga målet som knappt haft nått att göra fick helt plöstligt det hett. Reducering 2 gånger om och trygga 0-3 blev det 2-3 strax innan periodpausen. Skulle det psykologiska målet i slutminuten väcka VIK till liv och komma som ett ut ett nytt lag var ju frågan som diskuteras. Arboga började se något slitna och trötta ut. Men det var Arboga som kom ut som ett nytt lag och ny energi. Arboga fortsatte och pressa mot VIK målet och hade inte VIK målvakten Pontus Malmenby storspelat så hade siffrorna kunnat varit större. Vilmer gör 2-4 bara efter en minut in på tredje och när Noel gör 2-5 ett par minuter senare så var segern nära. Men vi vet som sagt hur det har varit i andra matcher så att ta ut segen i förskott var ingen idé. Men efter 6:24 så kom spiken i kistan, när Vilmer Sandström gör sitt andra mål för dagen. Billy fick sedan avsluta målskyttet denna match med sitt 2-7 mål. Sista perioden ägs av Arboga och VIK har bara 3!! skott på målet. Lite tråkigt för våran rastlösa målvakt Sixten som stora delar av perioden kunde ägna sig åt stretchövningar.
Summering:
Detta var nog den bästa matchen för året av Arboga killarna. En sjysst match från båda lagen som noterades med 4 utvisningar. VIK har precis som oss en stor trupp när variationen kan skilja mycket från match till match. Idag var det en sån där dag där det mesta stämde och det är bara hatten av för en grym insats. Extra kul var det att få bli insläppta in i befintligt årtioende där det både kunde bjudas på speakerröst och lite pausmusik i den stora mysiga ABB hallen. Tack för det VIK!

Slutresultat 2-7
Skott: 14-24
Referat: IFK Arboga IK - Örebro Hockey UF 1
seger trots dålig start
2020-01-20 12:36
Örebro Hockey var lördagens gästande lag. Och det var gästerna som som chocköppnade matchen och inlånade -09 målvakten Ted Åberg fick inte den roligaste starten på matchen. Örebro gjorde även 0-2 och såg riktigt pigga ut i inledningen av matchen. Det var bud på fler mål från örebro och det såg ut att gå mot en andra förlust denna säsong. Men då vaknade Arbogas nyckelspelare till och skickade in både reducering, kvittering och ledningsmålet. Det kändes som luften gick ur Örebro lite då. Matchen var en jämn tillställning spelmässigt men där Arboga för dagen hade bättre nyckelspelare och det var "Gurra" med sina 4 mål som mer eller mindre såg till att lördagens 3 pinnar hamnade i Arboga. Malte skickade in 2 mål och Viggo Rosenholm dundrade in en projektil rätt upp i nättaket. Summerar man matchen så får man beundra Örebros tjejor som fanns med i laget denna match som var riktigt duktiga. Men idag är det nyckelspelarna i Arboga som avgör denna tillställning och det är lite så vi själva har förlorat många matcher där motståndarna har ett par tre stycken som har avgjort matcherna.
Referat: IFK Arboga 2 - Lindlövens IF
Lindlöven blev för svåra (u13 serien)
2020-01-12 18:34
En oturs öppning som gav gästande Lindlöven 0-1 redan i den andra matchminuten var väl inte den starten som man vill ha när man möter ett av seriens bästa lag. Tyvärr var det inte stopp där utan målen fortsatte att rulla in med någon minuts mellanrum. Efter bara 7:18 på tavlan så var det 0-4 och en lång uppförsbacke. Lindlöven var effektiva och hade bara 8 skott på mål mot Arbogas 2. Första perioden var ingen period som man kunde lägga till i arkivet som en av de bättre. Första perioden slutade 0-4. 
Lite taktiksnack och 5 minuters vila så var andra perioden igång. En smakstart och reducering direkt genom #24 Malte. Tyvärr så kunde det inte följas upp med ytterligare en reducering utan Lindlöven kunde skicka in 1-5 och nu var det väl ridå ner? .Lagen bytte målvakt och Lindlövens målvakt Kevin Söder fick inte den starten som en målvakt önskar sig.  Reducering 2-5 (#3 Casper) och 3-5 (#25 Colin) kom med bara halvminuten mellan målen och det var åter match. Men Lindlöven kunde 3-6 strax innan periodpausen. Bästa perioden från IFK och vinner perioden med 3-2.  Sista perioden blev dock en riktigt dipp och flopp som Lindlöven vann med hela 2-7. Dom som var på plats och gillar att se många mål kunde bevittna hela 8!!! mål under 5 minuter. Den något jämna matchen blev till en kross från gästernas sida när helt plötsligt allt gick in i mål. Det är bara att glömma den perioden, men ändå ta med sig en lärdom att gör man inte jobbet på isen så blir det katastrof. Det positiva med matchen är att IFK långa stunder verkligen försöker spela fin hockey med passningar osv. Siffrorna blev lite väl stora sett till matchbilden, men möter man ett lag som har gjort överlägset flest mål i serien så duger det inte att vara bra i en period. Sen gäller det att ha lite mera flyt, men som Ingemar Stenmark sa "Ju mer jag tränar desto mer flyt har jag", 
Referat: Västerås IK Ungdom 1 - IFK Arboga IK
Oavgjort resultat när vi fick kliva tillbaka in i 80-talet
2020-01-11 16:27
VIK borta och rinken vid Råby IP väntade laget denna lördagsafton. Föräldrarnas paradis där den bästa paus-underhållningen skulle kunna vara en trevlig fotbollsmatch på sidan av rinken. Kalla fötter och ett kioskbord på en halv kvadrat för att köpa kaffe och få lite värme, då det inte ens finns ett rum att värma sig i, så förstår man att det inte var fler än möjligen 4 föräldrar från hemmalaget på läktaren. När väl speakern läste upp laguppställningen eller meddelade målgörare så var ingen av oss, från Arboga åtminstone, som inte hade en tillräckligt bra hörapparat. Ja det finns mycket att säga om denna rink där enda lyxet är att det finns tak. Nog om det.... Nu skulle det spelas match och kanske det var ett gäng tillresta grabbar som trodde detta skulle bli en enkel match. Med tanke på den fina starten av matchen med 0-1 direkt så fanns det ju förhoppningar om ännu en klar seger. Men VIK stod upp bra och hade en målvakt som var rena väggen och var en stod bidragande orsak att det inte blev flera mål. När vaktmästarna skulle spola isen efter andra perioden så var det inte mycket i Arbogas Zon som behövdes hyvlas av.  När vi hade ledningen med 1-3 så kändes det ganska tryggt och att VIK skulle vända detta kändes avlägset. Men det viktiga reduceringsmålet innan andra periodens slut blev ett viktigt mål. Nu kunde allt hända i sista perioden. Kvitteringen kom och sedan kunde VIK ta ledningen för första gången i matchen och med 5 minuter kvar på matchen så tar Arboga timeout. Det blev lite mer fart på rören efter det och dagens stora målskytt för Arboga, Noel Danielsson, kunde med sitt tredje mål kvittera till 4-4 som blev slutresultatet. Antalet skott på mål åt vardera håll fick man hålla räkningen på själv om man hade glömt sin hörapparat annars var det så att speakerbåset var obemannat denna match. Summering av matchen så var det spännande men där vi inte riktigt kommer upp i nivå. VIK hade en riktigt duktig spelare som jag tror gjorde alla deras 4 mål och det är lite som det brukar se ut mot de flesta lagen att det finns en eller ett par stjärnor som gör målen. Att man sedan hade en riktigt duktig målvakt gjorde det inte lättare att få in puckarna. Men å andra sidan var kvaliteten på våra avslut inte de bästa i alla lägen. 
Trots allt är vi fortfarande obesegrade i -08 serien och det får vi hoppas håller i sig. 
Slutresultat 4-4
Referat: IFK Arboga 2 - Örebro Hockey UF 2
Revansch på Örebro Hockey UF 2 (U13 serien)
2020-01-05 16:39
Första gången lagen möttes var i den andra omgången då Örebro nollade oss och vann med klara 5-0 i en tidig morgonmatch. Förutom målen så var den matchen en jämn historia likaså dagens match som blev väldigt spännande. Örebro som har en stor trupp och två lag i denna serie hade nästan ett nytt lag som startade idag. Man kunde direkt se vilka som var Örebros stjärnor för dagen och det var en av dessa, Noah Pettersson Askling som inledde målskyttet i den elfte matchminuten. Örebro hade inte så många lägen i den första perioden utan det detta som var deras bästa chans. Kvitteringen kom efter efter ett fint förarbete och Hugo Rosenstam kunde utan problem trycka in 1-1 i öppen kasse efter 14:23. Skotten 6-8 vittnar om en jämn första perioden. Andra perioden kunde inte starta på ett bättre sätt. Viggo Garman spelar fram till Vilmer Sandström som trycker in 2-1 pucken efter 6.30. Tiden 9:50, Tristan Thy kliver in en bit innanför blå och klipper till med ett slagskott rätt upp i högra krysset och ledningen 3-1. En glädje som inte blev långvarig utan reduceringen kom bara 31 sekunder senare. Kvitteringen lät inte vänta på sig heller utan bara 3 minuter senare så var #36 Noah Pettersson Askling framme och gjorde sitt andra mål för dagen. 30 sekunder efter kvitteringen så var det dags för Örebro att återigen ta ledningen med bara minuten kvar av perioden. Andra perioden slutar 2-3 och en blygsam skottstatistik 6-7. Spelmässigt väldigt jämn period där Örebro lever vidare tack vare sin tre stjärnor.  Nyspolad is inför tredje perioden och Malte Gustavsson skickar in kvitteringen redan i den andra minuten. 7.37 på tavlan och Arboga har återigen vänt på matchen. Viggo Rosenholm gör 5-4 men glädjen ska ännu en gång bli kortvarig. Bara 15 sekunder senare så var det kvitterat och skulle Örebro vända matchen igen? Så blev det inte, det blev Arboga som ännu en gång tar ledningen i matchen efter ett härligt pass av Viggo Garman som friställde Casper Rydin som inte gjorde några misstag utan tryckte in 6-5.  Örebro tar en timeout och vilar sina bästa spelare för att få till en kvittering. Istället drar man på sig en utvisning som var den första i matchen (borde ha varit totalt 6-8 stycken för båda lagen) och Arboga kunde utnyttja den på bästa tänkbara sätt när Zack Richard gör 7-5  med bara 31 sekunder kvar av matchen. Sista halvminuten blev sedan en grinig inställning från Örebro och en ful crosshecking fick avsluta händelserna denna match som de blåvita krigarna vinner och tar sin fjärde vinst i U13 serien på ett imponerande sätt. Örebros besvikelse var inte slut där utan vi fick även se spelare som inte tackade efter matchen på ett väldigt osportsligt sätt, mycket tråkigt att se. Hela laget gör en bra match, med en tipp i andra perioden där Örebro får det lite för enkelt framför mål. Som i många andra matcher så syns det att det är lite mera respekt för motståndet när vi möter äldre lag. Men alla har tuffat till sig och ser mycket starkare ut nu om man jämför med i början av säsongen och det är troligen den tuffa fysträningen som skapat detta.
Jennie Liljehult utbildar i mental träning
2019-12-30 13:53
Vad är mental träning?
Hur kan man använda det inom ishockeyn?
Många nyttiga tips, idéer och diskussioner kom fram i denna utildning.

Vi tackar Jennie för denna spännande undervisning.


Team-08 önskar ALLA ett Gott Nytt år!
2019-12-29 19:31
Vi vill tacka alla föräldrar och sponsorer för år 2019! utan er så skulle det bli svårt att driva ett lag. 
Våra grabbar har gjort otroliga framsteg och denna höst har alla tagit flera kliv framåt i utvecklingen. 
Vi har en ledarstab på 10 personer och tack vare det så kan vi fortsätta utveckla detta lag att bli så bra som möjligt.  Nu blickar vi framåt mot vårsäsongen och förhoppningsvis tar vi ytterligare några steg i utvecklingen. Vi ses igen nästa år där det både blir spännande seriematcher och så ska vi ta guld i någon CUP. 

//Ledarna i Team-08
Referat: IFK Arbogas Ishockeyklubb - Vita Hästen
Träningsmatch mot Vita Hästen
2019-12-29 19:04
Ett tre dagars träningsläger avslutades med en träningsmatch mot Vita Hästen som denna söndag tog sig ända från Norrköping. Det var en match som var väldigt jämn och chanser från båda lagen. Första perioden slutade 1-0 och det tog ända till den sjätte matchminuten innan första avblåsningen kom. Andra perioden vann Arboga med 2-0 och det var mycket tack vare våra målvakter som motade alla skott under matchen. Vi förlorar skotten i andra perioden men det är målen som räknas. Målen kom och Vita Hästen blev allt mer frustrerade över att inte få in pucken. Tredje perioden är även den mycket jämn och Vita Hästen radade upp målchanser men pucken ville inte in idag. Istället är Arboga väldigt effektiva i sitt målskytte och sista perioden slutade 3-0 och totalt blev det 6-0 i matchen. En härlig kämpamatch av alla killar som inte hade haft någon ordentlig sömn på ett par nätter. En stor eloge till Vita Hästen som åkte långt för denna träningsmatch och naturligtvis hoppas vi på en revansch.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
IFK Arboga IK, 21/01 21:53 
IFK Arboga IK, 20/01 23:28 
IFK Arboga IK, 20/01 21:56 
IFK Arboga IK, 18/01 01-18 
IFK Arboga IK, 09/01 22:17 
IFK Arboga IK, 06/01 22:34 
 
SPONSORER