2019-10-13 11:28
Även till denna säsong har laget valt att spela i två olika åldersgrupper.
i U13 serien kommer det bli ett internt klubbderby. Tack vare att U13 serien bantades ner till en serie
så kommer vi att få möta IFKs -07. Lagen hade annars varit separerade i två olika serier. Detta gör även att det kommer bli många matcher att spela.
Att det kommer vara skillnad på att möta ett lag som är 1 år äldre, som även kan ha dispens för överåriga, fick laget känna på redan förra säsongen. En del matcher var väldigt jämna spelmässigt, men de flesta lagen har en eller ett par stjärnor med som gör skillnad på resultattavlan. Vi har sett att den stora skillnaden bland annat varit målvaktsspelet som är mognare för en som är äldre och stjärnorna
som är duktigare skridskoåkare. I år jobbar vi hårdare med både skridskoåkning och målvaktsspelet och där har vi redan sett goda resultat om vi jämför oss med lag i samma ålder. Förhoppningsvis så ska vi även vinna några matcher i U13 serien där vi blev helt nollade förra säsongen.
Nytt för grabbarna denna säsong i U13 serien, är att man nu räknar poäng och har en serietabell.

U12 serien drog igång igår lördag och match mot Fagersta i hemmaborgen. Fagersta som har en del överåriga med i laget tog tag i målskyttet ganska snabbt och hade ledningen en bit i sista perioden. Spelmässigt så hade vi övertaget nästan hela matchen. En del slarv resulterade i kontringar och mål bakåt. Fagersta backade hem hela laget och stundtals var det nästan omöjligt att få hål i en tjocka muren av gula tröjor. Om det var taktik så höll den på att gå vägen, men grabbarna i den vit/blåa tröjan ville något annat. Reducering till kvittering och ledningsmål kom i loppet inom några minuter, när målskyttet äntligen släppte.
Det var en spännande match som slutade med seger 6-4.

Idag söndag så var det dags för premiären i U13 serien. Motståndet var Örebro Hockey UF 2 och matchen spelades på Trängens IP.
Tidiga morgonmatcher är inget som laget brukar dra fördelar av, utan det brukar ta ett par perioder innan grabbarna vaknar till liv. Örebro var numret för stora denna dag och kunde vinna med 5-0. I den sista perioden vinner vi skotte med hela 14-6 men Örebros målvakter var omutbara.