Aktivitetsinfo: Bortamatch mot Hallstahammar.
Meddela om ni åker direkt.
Avresa kl 09.40
Ännu en uddamålsförlust (U13 serien mot Hallstahammar)
2019-12-15 19:34
Hallstahammar på bortaplan skulle inte bli någon lätt uppgift. Hallstahammar som är ett av de bättre lagen i serien och ligger trea bara ett par poäng bakom serieledande Lindlöven, har en blandning av åldrar där de flesta är födda -07 och -06. De flesta välvuxna och är både längre och större än våra egna spelare. Att man sedan efter halva matchen bytte in sin äldsta målvakt född -05, visar ändå att dom var rädda att förlora. Första perioden var riktigt jämn där båda lagen hade chanser men två bra målvakter räddade puckarna. Första perioden var en av de bättre perioder vi har gjort. Första perioden slutade 0-0 och det inget som Hallstas ledare var nöjd över och var väldigt tydlig med att det var dags att börja åka skridskor med mera. Men sanningen var att vi helt enkelt är bättre som lag och gav inte deras 2-3 stjärnor några större ytor. Andra perioden han knappt domaren släppa pucken innan Tristan hade gjort 0-1 och det var bud på 0-2. Men i den sjätte minuten så kom istället kvitteringen. Men vi skulle återigen ta ledningen.Bara 6 sekunder senare så snodde Malte pucken och kunde iskallt sätta pucken i målvaktens vänstra hörn. Men glädjen blev kortvarig och Hallsta kunde åter igen kvittera och detta bara halvminuten efter ledningsmålet. Sedan vände Hallsta matchen och inom loppet av 3 minuter så hade dom gjort 3 mål och gick till pausvila med en 5-2 ledning. Vi vinner skotten även i andra perioden men tyvärr så blir vi hårt straffade när en av deras stjärnor fick för mycket utrymme då vi tittade lite för mycket puck och missade markeringen. Inför tredje perioden så undrade man om det nu skulle ramla in många mål bakåt, hade Arboga givit upp?  Svaret på den frågan var Nej. Laget samlade ihop sig och gick ut stenhårt och efter 7:53 så kunde William styra in 3-5 efter snyggt framspel av Noel. Men återigen kom kallduschen när Hallsta ökar på till 6-3 bara 20 sekunder senare. Men vi fortsatte att pressa mot Hallsta målet och när Gustav för 6-4 så var det match igen. Knappa minuten efter så kom även 6-5 målet av Malte i PP då vi även chansade på att plocka ut målvakten (Oskar). Matchuret står nu på 11.53 och en dramatiskt avslutning väntade. Hallsta har ett superläge i slutminuten men Oskar gör ett par makalösa räddningar och håller matchen i liv. Vi får sista chansen efter ett mönsteranfall och med sekunder kvar har vi ett friläge men Hallsta målvakten räddar och slutsignaler ljuder. En mycket bra match där vi åter visar att vi är precis lika bra som topplagen. Det vanliga som skiljer sig är att de äldre lagen har ett par stjärnor som är något bättre än våra bästa och är något större & starkare och det är dessa som gör skillnad. Med lite mera muskler på våra grabbar så kommer dessa individlag inte ha en chans i framtiden då vi spelar som ett lag. Laget får 5 av 5 puckar i betyg denna match.