Streama våra matcher!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Arboga IK
Ishockey
Spelartrupp 2008

Välkommen till IFK Arboga Team-08
Restaurang Athena sponsrar med matlådor
2023-08-20 08:40
Maten hämtades på Athena

Athena som är en Restaurang i Arboga och serverar allt från husman till ala arte.

 

När vi ställde frågan om dom ville vara med och sponsra med matlådor till våran bortamatch i Linköping på söndag (20/8), så var det inget snack om saken: 

"Självklart vill vi vara med och sponsra och hjälpa ungdomarna på ett eller annat sätt, vi är jätte glada att ni frågade"

 

IFK Arboga hockey U16 tackar Restaurang Athena för stödet och hoppas på ett fortsatt stöd genom säsongen när det kommer bli en del långa resor.

 

 

 

 

U14 seriesegrare
2022-03-05 19:10

21 utespelare, 2 målvakter och 10 ledare som jobbar runt laget, bestod IFK Arboga team-08 truppen av vid seriepremiären den 9 oktober 2021, när laget gästade Sala HK. Ja sen ska vi inte glömma alla spelare från lag -10, -09, -07, -06 som hjälpt oss under säsongen.

Ett föregående år som förstördes av ett jobbigt virus som "dödade" allt matchspel och det där med att spela match mot andra lag hade blivit en ovana. 
En ny säsong, nya förutsättningar, hur bra är vi?, hur bra är de andra lagen?.. 
Allt det där skulle vi äntligen få ett svar på. 

Laget valde även denna säsong att spela i 2 serier (U14 och u15) för att få mer speltid med den breda truppen. Detta innebar att laget snurrade runt på spelarna och hade som mål att matcha 3 femmor och 2 målvakter varje match oavsätt serie eller motstånd. I U15 serien, där de flesta i motståndet var 1-2 år äldre, hade även vi chansen/möjligheten att låna in spelare från våra äldre lag, även för att kunna ge dom spelarna mer matchtid. Någon som vi utnyttjade några gånger.

 

Men nu ska vi vara rättvisa mot oss själva.. Det var inte i U15 serien vi skulle vinna en massa matcher, det var där vi skulle få mera speltid och få möta tufft motstånd. 
Att resultatet av säsongen i första hand vara att se en utveckling av spelarna var det viktigaste för 
ledarstaben. Men för spelarna själva vet vi vad som är det viktigaste och det är ju att vinna, och målet var för spelarna att  vinna serien (U14)
Och det var ju i u14 serien, där 18 matcher mot 9 olika lag skulle genomföras, och där vi tävlar mot jämnåriga, förutom några undantag, som vi skulle skörda poäng.

Ett sådant undantag var just Sala i premiären. Förlust med 1-5 och deras stora stjärna, född ett år tidigare, var skillnaden mellan lagen.
Premiärnerver och en dålig insats var även en bidragande orsak till förlusten.
Så nu var frågan, är vi inte bättre?
Omgång 2, Hallsberg i hemmapremiären och vinst med 7-0. Skönt att studsa tillbaka direkt och äntligen få ta dom där 3 poängen. 
Men nu är det återigen dags att börja brottas med det där viruset igen. Coronan var tillbaka
och sjukdomar, flytt av matcher osv var ett faktum. Skulle även denna säsong bli avbruten?
Goda besked från olika myndigheter gjorde att vi kunde fortsätta. Nu hade vi en stor utmaning och det var att kunna få till bra träningar, trots en del sjukdomar. 
Matcher som flyttades skulle spelas i kapp. Så efter jul var ju den stora frågan, skulle grabbarna orka, skulle energin finnas att orkar spela så många matcher. Jodå, den energin fanns och alla spelare i truppen blev bara bättre och bättre.
Form och utvecklingskurvan har varit fantastisk och de goda resultaten forsatte.
Efter 16 spelade matcher i U14 serien, så kunde vi med totalt 13 vinster och 3 förluster ta hem seriesegern, efter att ha vunnit sista matchen mot det enda laget som kunde gå om oss i tabellen, Hallsberg, på bortaplan med 3-6.
En match som stod och vägde med 2-2 efter 2 spelade perioder, men när vi sedan la i den sista växeln så kunde vi avgöra matchen och seriesegern var i hamn.

 

Nu väntar några träningsmatcher och CUP som avslutning denna säsong.
Efter det så får vi utvärdera och summera den gågna säsongen.

Grattis till oss team-08, vi vann U14 serien! 

Första ispasset avklarat
2021-07-10 18:02

Kl 06:30 var bussen packad och klar för avfärd till Katrineholm. 2 ispass på 1h 10min väntade och sedan säsongens första match. Motståndet stod Köping för med ett blandad 07/08 lag. Matchen såg ut att rinna iväg då vi hade en klar ledning, men Köping jobbade sig in i matchen och kom ifatt men aldrig förbi. Vi kunde avgöra med några minuter kvar av den 4e perioden (matchen spelades 4x20 min).Efter dusch så var alla välförtjänt av burgare på McDonalds.  

Ett extra stort tack till Max Rickard som körde oss med Götlunda buss

Livesändning
2020-10-09 15:02
Söndagens match 11/10 mot VIK sänds på följande adress:

https://solidsport.com/ifkarbogahockey/watch/ifk-arboga-vasteras-ik-ung-u13
Livesänd seriepremiär
2020-10-01 22:30
Då var det dags för säsongens första seriematch i 14 serien (-07) mot Örebro Hockey Ungdom.

Då antalet besökare endast får vara 50 personer så kommer vi att livesända matchen på följande länk:

Vi sänder matchen live
2020-09-04 17:35
Träningsmatchen på lördag mot Vita Hästen livesänds på följande länk


Lås upp matchen genom att skapa ett konto 

OBS!! Det är/kan vara problem när man använder Internet Explorer som webbläsare. 
Referat: Södertälje  - IFK Arbogas Ishockeyklubb
Första träningsmatchen avklarad
2020-08-29 20:58
Efter ett par träningar och en första vecka med is, så var det dags för säsongens första träningsmatch. Södertälje SK stod för motståndet, ett lag som har varit på is hela augusti. Det blev vinst med 4-7 i en jämn match där SSK hade ledningen efter första perioden. I andra perioden vaknade vi till och efter att Casper Rydin fått äran att göra lagets första mål för säsongen så rullade det på i målprotokollet. Vinst i andra perioden med 1-4 och det var lite bittra toner i hemmalaget SSK. En jämn sista period slutade 2-3.
Vi hade 6 olika målskyttar denna match; Casper 1, Colin 2, Zack 1, Noel 1, Malte 1, Elias 1.
Hela laget gjorde en bra första insats. 
Referat: Köping - IFK Arbogas Ishockeyklubb
vinst i träningsmatchen mot Köping
2020-03-19 13:09
Seriespelet är slut men tur är så finns det lag som fortfarande vill spela och denna gång var vi inbjudna till Köping för en träningsmatch. Köping som är ett av de två lagen som lyckats vinna mot oss denna säsong (-08 lagen). Vi åkte iväg med ett bra lag och för bra för att Köping skulle ha någon större chans. Det var spel mot ett mål större delen av matchen och Köpings duktiga målvakt fick en hel del att pyssla med. Köping hade som närmast mål ett skott i ribban. Det blev en skön vinst med 6-0 som med lite tur kunnat vara det dubbla.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IFK Arboga IK, 21/03 10:59 
IFK Arboga IK, 17/03 21:40 
IFK Arboga IK, 16/03 00:51 
 
SPONSORER