Aktivitetsinfo: Bortamatch mot VIK på Råby IP.
Avresa kl 09.35
Referat: Västerås IK Ungdom 1 - IFK Arboga IK
Oavgjort resultat när vi fick kliva tillbaka in i 80-talet
2020-01-11 16:27
VIK borta och rinken vid Råby IP väntade laget denna lördagsafton. Föräldrarnas paradis där den bästa paus-underhållningen skulle kunna vara en trevlig fotbollsmatch på sidan av rinken. Kalla fötter och ett kioskbord på en halv kvadrat för att köpa kaffe och få lite värme, då det inte ens finns ett rum att värma sig i, så förstår man att det inte var fler än möjligen 4 föräldrar från hemmalaget på läktaren. När väl speakern läste upp laguppställningen eller meddelade målgörare så var ingen av oss, från Arboga åtminstone, som inte hade en tillräckligt bra hörapparat. Ja det finns mycket att säga om denna rink där enda lyxet är att det finns tak. Nog om det.... Nu skulle det spelas match och kanske det var ett gäng tillresta grabbar som trodde detta skulle bli en enkel match. Med tanke på den fina starten av matchen med 0-1 direkt så fanns det ju förhoppningar om ännu en klar seger. Men VIK stod upp bra och hade en målvakt som var rena väggen och var en stod bidragande orsak att det inte blev flera mål. När vaktmästarna skulle spola isen efter andra perioden så var det inte mycket i Arbogas Zon som behövdes hyvlas av.  När vi hade ledningen med 1-3 så kändes det ganska tryggt och att VIK skulle vända detta kändes avlägset. Men det viktiga reduceringsmålet innan andra periodens slut blev ett viktigt mål. Nu kunde allt hända i sista perioden. Kvitteringen kom och sedan kunde VIK ta ledningen för första gången i matchen och med 5 minuter kvar på matchen så tar Arboga timeout. Det blev lite mer fart på rören efter det och dagens stora målskytt för Arboga, Noel Danielsson, kunde med sitt tredje mål kvittera till 4-4 som blev slutresultatet. Antalet skott på mål åt vardera håll fick man hålla räkningen på själv om man hade glömt sin hörapparat annars var det så att speakerbåset var obemannat denna match. Summering av matchen så var det spännande men där vi inte riktigt kommer upp i nivå. VIK hade en riktigt duktig spelare som jag tror gjorde alla deras 4 mål och det är lite som det brukar se ut mot de flesta lagen att det finns en eller ett par stjärnor som gör målen. Att man sedan hade en riktigt duktig målvakt gjorde det inte lättare att få in puckarna. Men å andra sidan var kvaliteten på våra avslut inte de bästa i alla lägen.
Trots allt är vi fortfarande obesegrade i -08 serien och det får vi hoppas håller i sig.
Slutresultat 4-4