Samling:10:55, BeckersGlas Arena omklädningsrum nr 3
Aktivitetsinfo: Hemmamatch mot Örebro. (U13)
Medtag kläder för uppvärmning utomhus.
Referat: IFK Arboga 2 - Örebro Hockey UF 2
Revansch på Örebro Hockey UF 2 (U13 serien)
2020-01-05 16:39
Första gången lagen möttes var i den andra omgången då Örebro nollade oss och vann med klara 5-0 i en tidig morgonmatch. Förutom målen så var den matchen en jämn historia likaså dagens match som blev väldigt spännande. Örebro som har en stor trupp och två lag i denna serie hade nästan ett nytt lag som startade idag. Man kunde direkt se vilka som var Örebros stjärnor för dagen och det var en av dessa, Noah Pettersson Askling som inledde målskyttet i den elfte matchminuten. Örebro hade inte så många lägen i den första perioden utan det detta som var deras bästa chans. Kvitteringen kom efter efter ett fint förarbete och Hugo Rosenstam kunde utan problem trycka in 1-1 i öppen kasse efter 14:23. Skotten 6-8 vittnar om en jämn första perioden. Andra perioden kunde inte starta på ett bättre sätt. Viggo Garman spelar fram till Vilmer Sandström som trycker in 2-1 pucken efter 6.30. Tiden 9:50, Tristan Thy kliver in en bit innanför blå och klipper till med ett slagskott rätt upp i högra krysset och ledningen 3-1. En glädje som inte blev långvarig utan reduceringen kom bara 31 sekunder senare. Kvitteringen lät inte vänta på sig heller utan bara 3 minuter senare så var #36 Noah Pettersson Askling framme och gjorde sitt andra mål för dagen. 30 sekunder efter kvitteringen så var det dags för Örebro att återigen ta ledningen med bara minuten kvar av perioden. Andra perioden slutar 2-3 och en blygsam skottstatistik 6-7. Spelmässigt väldigt jämn period där Örebro lever vidare tack vare sin tre stjärnor.  Nyspolad is inför tredje perioden och Malte Gustavsson skickar in kvitteringen redan i den andra minuten. 7.37 på tavlan och Arboga har återigen vänt på matchen. Viggo Rosenholm gör 5-4 men glädjen ska ännu en gång bli kortvarig. Bara 15 sekunder senare så var det kvitterat och skulle Örebro vända matchen igen? Så blev det inte, det blev Arboga som ännu en gång tar ledningen i matchen efter ett härligt pass av Viggo Garman som friställde Casper Rydin som inte gjorde några misstag utan tryckte in 6-5.  Örebro tar en timeout och vilar sina bästa spelare för att få till en kvittering. Istället drar man på sig en utvisning som var den första i matchen (borde ha varit totalt 6-8 stycken för båda lagen) och Arboga kunde utnyttja den på bästa tänkbara sätt när Zack Richard gör 7-5  med bara 31 sekunder kvar av matchen. Sista halvminuten blev sedan en grinig inställning från Örebro och en ful crosshecking fick avsluta händelserna denna match som de blåvita krigarna vinner och tar sin fjärde vinst i U13 serien på ett imponerande sätt. Örebros besvikelse var inte slut där utan vi fick även se spelare som inte tackade efter matchen på ett väldigt osportsligt sätt, mycket tråkigt att se. Hela laget gör en bra match, med en tipp i andra perioden där Örebro får det lite för enkelt framför mål. Som i många andra matcher så syns det att det är lite mera respekt för motståndet när vi möter äldre lag. Men alla har tuffat till sig och ser mycket starkare ut nu om man jämför med i början av säsongen och det är troligen den tuffa fysträningen som skapat detta.