Avresa kl 11.45
Referat: Västerås IK Ungdom 2 - IFK Arboga 2
VIK blev helt överkörda (u13 serien)
2020-01-20 13:23
Från att ha konkat runt bland alla Västeråshallar med 3 väggar så blev vi äntligen insläppta i den stora fina ABB Arenan där VIKs representationslag spelar sina matcher. Liten besvikelse var att inte jumbotronen var igång men det kunde vi leva med :).. Västerås IK 2 var dagens motstånd och hade inför matchen en 4e plats i tabellen. Så för att rubba detta lag krävdes full fart från början.
Och det var en helhög spelsugna Arboga killar som hade fått stå över lördagens hemmamatch mot Örebro. Med 2 femmor + 2 så var ju frågan hur länge orken skulle hänga i sig. I många matcher har laget varit med fram till halva matchen innan raset kommit. Men efter bara några minuters spel så kändes detta som det kunde bli en rolig match. Västerås fick knappt låna pucken och mycket av spelet var nere i Västerås zon och efter 10.17 kom utdelningen när Zack skickade in sitt och lagets första mål för matchen. dryga 4 minuter senare var Zack framme igen och kunde skicka in 0-2. 0-2 blev även resultatet första perioden där skotten slutade 6-8.  Andra perioden startade i samma anda och  0-3 lät inte vänta på sig då Colin skickade in 0-3 pucken knappa 5 minuters spel. Men sen hände något som vi har varit lite vana att se. Med övertag i spelet så kommer även allt slarv. Sixten i Arboga målet som knappt haft nått att göra fick helt plöstligt det hett. Reducering 2 gånger om och trygga 0-3 blev det 2-3 strax innan periodpausen. Skulle det psykologiska målet i slutminuten väcka VIK till liv och komma som ett ut ett nytt lag var ju frågan som diskuteras. Arboga började se något slitna och trötta ut. Men det var Arboga som kom ut som ett nytt lag och ny energi. Arboga fortsatte och pressa mot VIK målet och hade inte VIK målvakten Pontus Malmenby storspelat så hade siffrorna kunnat varit större. Vilmer gör 2-4 bara efter en minut in på tredje och när Noel gör 2-5 ett par minuter senare så var segern nära. Men vi vet som sagt hur det har varit i andra matcher så att ta ut segen i förskott var ingen idé. Men efter 6:24 så kom spiken i kistan, när Vilmer Sandström gör sitt andra mål för dagen. Billy fick sedan avsluta målskyttet denna match med sitt 2-7 mål. Sista perioden ägs av Arboga och VIK har bara 3!! skott på målet. Lite tråkigt för våran rastlösa målvakt Sixten som stora delar av perioden kunde ägna sig åt stretchövningar.
Summering:
Detta var nog den bästa matchen för året av Arboga killarna. En sjysst match från båda lagen som noterades med 4 utvisningar. VIK har precis som oss en stor trupp när variationen kan skilja mycket från match till match. Idag var det en sån där dag där det mesta stämde och det är bara hatten av för en grym insats. Extra kul var det att få bli insläppta in i befintligt årtioende där det både kunde bjudas på speakerröst och lite pausmusik i den stora mysiga ABB hallen. Tack för det VIK!

Slutresultat 2-7
Skott: 14-24