Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Arboga IK
Ishockey
Välkommen till IFK Arboga Hockey!
Välkommen! Vill du bli medlem i vår förening? Klicka här!
SPORTLOTTEN....
2020-04-03 19:18
Redovisning sportlotterna
Vi vill bara påminna Er om att det är hög tid att  redovisa "Sportlotterna" som vi sålts under en tid och som skulle vara redovisade senast 1/4.

IFK har fått förlängd redovisningstid t.o.m. fredagen den 10/4
Efter det datumet måste de vara redovisade till leverantören.

Så vänligen... Ni som av olika anledningar inte haft möjlighet att redovisa än... Vänligen gör det.

Med Vänlig Hälsning!
Styrelsen
Förlängning OCH ett nyförvärv!
2020-03-26 07:54
Varjomaa signar 2 år Pettersson signar 1+1 år
Tränaren Fredrik ”Fredda P” Pettersson har förlängt sitt avtal med IFK till allas stora glädje. Kom in inför förra säsongen med entusiasm och ett driv och har en personlighet och ett ledarskap som tilltalar föreringen och laget.

 

Kommentar sportgruppen:

 

”En bra tränare och en ännu bättre människa. Vill utvecklas hela tiden och brinner för hockey. Prestigelös på så vis att han gärna involverar spelarna vilket vi ser som en gd egenskap.”

 

Duon blir komplett med vårt andra nyförvärv för säsongen. Tränaren Sebastian Varjomaa är klar för klubben. Många års erfarenhet av coachning på olika nivåer, bland annat i hockeyettan på seniorsammanhang men även inom juniorhockeyn. Trots sin ringa ålder en erfaren tränare som även har en bra spelarbakgrund.

 

Kommentar sportgruppen:

 

”Fått goda vitsord om Varjomaa. Har en bra meritlista och cv som tränare. En hungrig tränare som vill framåt både på eget plan men framför allt med en grupp och en förening. Vi ser fram emot att ha Varjomaa i båset!

 

Skönt att sätta tränarposten. Nu kan vi involvera dessa herrar kring lagbygget och praktiska saker runt omkring. Nu kan vi lägga in nästa växel vad det gäller spelare också.”

 

Kommentar Fredda:

 

Riktigt kul att krita på för ytterligare år, med fjolårssäsongen i bagaget så känner man lite att resan bara har börjat och det ska bli riktigt kul att få fortsätta vara en del av den!

Känns som att vi är på rätt väg i föreningen med a-laget men också nedåt i pojk och nu även flicklagen med mycket engagerade ledare och fint driv kring samtliga lag!

Nu önskar jag bara att alla som stöttade oss förra säsongen i med och motgång fortsätter att stötta oss även denna säsong så skall vi allihopa se till att bygga upp gamla fina Boga igen! Ses i hallen i vinter!

 

 

Kommentar Varjomaa

 

 

Mitt namn är Sebastian Varjomaa. Jag är 31 år gammal och ursprungligen från Nora men från 15 års ålder mer eller mindre hemmahörande i Fagersta.

Jag kommer gå in på mitt 5e tränarår. De två första åren var jag assisterande tränare i Lindlöven i Hockeyettan samt ett år parallellt som j-20 coach De två senaste åren har jag vart huvudtränare för Fagersta AIK i division 2. Första året nådde till kvalserien till hockeyettan.

 

Som spelare har jag ca: 3 säsonger i division 1 i Västervik, Lindlöven och Hedemora, Samt 9 A-lags säsonger i Fagersta i division 2

 

Känns otroligt kul och spännande att få testa vingarna i Arboga kommande säsong. Sportchef Månsson presenterade en plan för klubben som låter väldigt lockande.

Arboga har för mig alltid förknippats som en seriös förening med höga ambitioner.  Jag hoppas och tror att klubben kan hjälpa mig utvecklas lika mycket som jag kan hjälpa a-laget till en positiv säsong 20/21 Jag känner mig ytterst glad och hedrad att ha fått detta ansvar.

Hoppas vi syns i ishallen i vinter!

Ingen rast...ingen vila...
2020-03-24 18:47
Flitiga "Grabbar"
Idag var Christer Löwenhamn (Seniorfixarna)samt Jonny Leijen (matrialare A-Lag) nere i ishallen för att ombesörja att all is-reklam togs bort
Nu väntar torkning av den samma och sedan magasinering fram till augusti.

Tack så mycket!
Söker Ni arbetskraft??
2020-03-19 11:38
IFK Arboga Ishockeyklubb kanske kan hjälpa Er
Säsongen som var har knappt lagt sig men i IFK arbetar vi redan för fullt med att rekrytera spelare till nästa års spelartrupp.

Har vi möjligen följare, fans eller samarbetspartners som är i behov av arbetskraft nu eller framöver?
Det kan vara deltid, halvtid, heltidstjänster eller timanställning.
ALLT är av intresse.

Har Ni eller vet att Ni kommer ha behöv av arbetskraft längre fram, Tveka inte att höra av Er till oss.

Tack på förhand!

IFK Arboga Ishockeyklubb
Sportkommittén 
Patrik Månsson 072-388 61 04
Alexander Hellgren 070-052 06 28
VIKTIG INFORMATION
2020-03-16 15:30
IFK Arboga Ishockeyklubb ställer in alla inplanerade möten
PGA rådande situation rörande Coronavirus ställer IFK in alla planerade sammankomster/möten rörande vår verksamhet.
Detta gäller tills det att annat meddelas här.

Med Vänligt Hälsning
Styrelsen
NYFÖRVÄRV
2020-03-16 12:49
Lovande forward...

Nyförvärv!

 

Forwarden Cajus Erholm är kanske ett nytt ansikte i seniorsammanhang men har faktiskt spelar en del ungdoms och juniorhockey i föreningen tidigare.

 

Trots att han är första års-junior så har han sprutar in poäng i juniorhockey och vi ser en stor utvecklingspotential i Cajus.

 

Att han är från trakterna är dessutom en stor bonus då vi fortsatt fyller truppen med spelare med anknytning till föreningen.

 

Kommentar sportchef Månsson:

 

En ung forward som fortfarande är junior. Trots detta har han dels testat på seniorhockey och samtidigt varit framträdande i juniorhockey.

 

En värvning som vi tror kommer utvecklas hos oss under förhoppningsvis en lång framtid.

 

Med en bra sommar tror vi han har goda förutsättningar att ta en tröja och en roll i laget som är utvecklande och gynnar båda parter.

IFK Arboga hälsar Cajus varmt välkommen! 
Mötet med våra funktionärer
2020-03-14 16:15
Ett tjugotal av våra funktionärer i cafeterian vid dagens möte
Summeringsmöte av gångna säsongen med våra funktionärer som trotsade Coronavirustider och kom för att fika och äta smörgåstårtor.
Många åsikter om hur vi kan bli bättre inför kommande säsong.
STORT TACK alla inblandade..
2020-03-13 22:19
IFK Arboga Ishockeyklubb vill rikta ett stort TACK till alla Er som bidragit under säsongen.
Alla medlemmar, spelare, ledare, föräldrar, funktionärer, frivilliga, publik/supportrar, sponsorer utan Er alla fungerar inte verksamheten.
Vi hoppas att vi ses till nästa säsong och kan fortsätta samma goda samarbete.

Seriespelen är över, isen försvinner i början av kommande vecka och för ungdomslagen blev det ett lite abrupt slut på säsongen pga Corona viruset med avblåsta cuper och matcher kommande veckor.
Tråkigt förstås, roligare om man sammanfattar säsongen är att Tre Kronors hockeyskola fungerade så bra under säsongen där vi hade en separat flickgrupp för första gången vilket var både roligt och historiskt.

Ett av målen för nästa säsong är att om möjligt skapa ännu bättre förutsättningar för vår flickhockey.
Målsättningen för representationslaget var att undvika negativt kval vilket undveks först i sista omgången i hemmamatchen mot Åmål med storseger med hela 8 - 1 inför säsongens största publiksiffra, 507 åskådare.

Säsongen må vara över, men tro nu inte att vi låser ishallen och går hem när isen smält bort, nu börjar arbetet med sammanfattning och utvärdering av gångna säsongen och planläggningen inför kommande. 

Ungdomskommittén med alla lag kommer de närmsta veckorna se över utrustning, utvärdera säsongen, planera inför nästa, se vilka utbildningar som kan vara av intresse etc etc. för att tillsammans med styrelsen ha ett planering/utvärderingsmöte under lördagen den 4:e april.

Sportkommittén arbetar hårt sedan den 21/2 med rekrytering till spelartruppen vilket Ni säkert har observerat här på hemsidan, regelrätta möten fram till att truppen är spikad och att försäsongsträningen drar igång. Med tanke på redan klara spelare ser det mycket bra ut inför nästa säsong vilket kan föra med sig en något högre målsättning. Räknar man bara tabellen from mitten av december 2019 till den 21/2 så kom vi faktiskt trea.

Eventkommittén, med dess alla funktionärer som under säsongen arbetat ideellt vid våra evenemang kommer träffas redan i morgon för möte där man summerar och planerar inför nästa säsong.

Marknadskommitténs arbete går också den för högtryck, här är man redan igång med arbetet runt våra samarbetspartners, man ser över lite nya grepp och idéer, våra loger och sponsorpaket kommer förhoppningsvis bli en god del attraktivare. Företagshockey är också en möjlig nyhet om allt går i lås.

Styrelsen arbetar b la med ekonomiska utfallet från gångna säsongen och kommer under våren sätta kommande budget tillsammans med våra kommittéer. Bland de viktigast sakerna för styrelsen nu är att alla inblandade delar i verksamheten får chans att få komma till tals med åsikter och idéer.
Vi har ständig dialog med Arboga Kommun som vi hoppas kommer tydliggöra villkoren för vår verksamhet vilka i skrivande stund känns mer än oklara.
Vi har tagit ett stort kliv med att få den struktur vi vill ha i föreningen men är långt ifrån klara. 
Årsmöte planeras likt i fjol till början av juni.

I egenskap av föreningens ordförande en första säsong måste  jag i ärlighetens namn säga att det har vart dubbelt engagerande, dubbelt så stimulerande än jag kunde föreställa mej, eller också hade jag glömt känslan, det är dock snart 15 år sedan jag hade förmånen att leda IFK Arboga Fotbollsklubb/Innebandy som ordförande.
Vill till sist även tacka mina kollegor i styrelsen vars stöd och kompetens jag verkligen uppskattar.

Återigen... stort TACK till alla Er som gör vår förening till vad den är.

Styrelsen/en tacksam ordförande 

STORT GRATTIS
2020-03-13 16:25
Filip Olofsson och Melvin Persson uttagna till Västmanlands TV puck lag
IFK Arboga Ishockeyklubb kan stolt presentera våra duktiga killar, Filip Olofsson och Melvin Persson födda -05 som bägge blivit uttagna till Västmanlands TV-Lag
STORT GRATTIS !
och lycka till önskar vi inom IFK
Nyheter från våra lag
Spelartrupp 2008, 19/03 13:09 
Flickhockey, 16/03 15:56 
Flickhockey, 15/03 19:17 
Flickhockey, 15/03 12:18 
Flickhockey, 08/03 18:55 
 
SPONSORER