Streama våra matcher!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Arboga IK
Ishockey

Tack, men nej tack......
2024-06-11 19:09

Pressmeddelande Arboga Hockey

 

Vi har fått frågan om att ta en gratisplats som näst bästa tvåa i kvalserien efter att befintliga lag i ettan tackat nej och likaså bästa tvåan i kvalserien till hockeyettan. 

 

Vi har en fin säsong bakom oss som har givit oss denna möjlighet, men av olika skäl har vi valt att avstå och tacka nej. 

 

 

Det största och primära skälet är den ekonomiska situationen. Skälet är att vi vill vara ansvarsfulla ekonomiskt. I två veckors tid har marknadsgrupp sonderat terräng och vi har fått ett onekligen bra gehör och det finns en kraft bland företag och personer att vilja bidra till hockeyn. Dock har tiden varit för knapp. 

 

Det är stora skor att ta på sig när en förening tackar ja till en plats i hockeyettan. Organisatoriskt är vi små och återigen har tiden för sondering och rekrytering varit något kort. 

 

Detta kan verka konstigt ut då vi uttalat satsat sportsligt i några år för avancemang. Men vi anser att det hade varit skillnad att få platsen från start där vi avancerat på sportsliga grunder än att få en plats då flera klubbar tackat nej. Vi har inför kommande säsong medvetet gjort ett val att stärka klubbens totala ekonomi för att på sikt skapa en ännu mer hållbar ekonomi. Detta genom att omprioritera en del av utgiftskostnaderna. Skulle föreningen tacka ja till en plats i hockeyettan skulle detta innebära en ökning av omkostnader.

 

Det tredje skälet är att vi tappat drygt två och en halv månad på silly season kring att bygga ett slagkraftigt lag för att klara av hockeyettan. Laget har byggts för att dels vara framgångsrika kommande säsong men också bygga ungt med fler inslag av egna produkter och spelare från närområdet. 

 

Föreningen ska och vill fortsatt bygga för en framtid där målet är att ta kliv över hela föreningen. Vi ska bygga bakifrån med bra ungdomssida, vidare med duktiga juniorlag och högst upp står ett representationslag. Vi vill uppleva rolig hockey under kommande säsong och slåss på sportsliga skäl mot hockeyettan, dock inte huvudlöst utan med ödmjuka visioner och mål och samtidigt visa ansvar gentemot medlemmar, partners och fans! 

 

Vår vision kommande år är som sagt att bredda och spetsa ungdomssidan och dess verksamhet, se över möjligheter att starta flickverksamhet igen. Utöka till två juniorlag och samtidigt sikta uppåt mot ettan med en stomme av egna produkter. Vi hoppas att vi kan rida på vågen från denna sonderingsperiod och att Arboga och Västra Mälardalen vill vara med på denna vision kommande åren.

 

Arboga den 11/6 2024 19.10

 

Styrelsen 

IFK Arboga Ishockeyklubb


Nyhetsarkiv
Tack, men nej tack......2024-06-11 19:09
STORT TACK!!!2024-03-21 10:59
KOMMANDE HEMMAMATCH.....2024-03-04 21:58
Play Off 2...2024-02-26 19:08
Sista hemmaseriematchen2024-02-11 12:21
Vinnaren....2024-02-01 10:36
Kommande hemmamatch.....2024-01-22 12:45
NYHET...2024-01-16 16:23
 
SPONSORER